به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري رويترز از واشنگتن، رايس گفت : دولت بوش در حال آزمايش تمام شيوه هاي تحريم عليه ايران است .
وي كه در نشست پرسش و پاسخ كنگره شركت كرده بود همچنين افزود: اقدامات جامعه بين الملل بايد مؤثر باشد و دولت بوش نيز در حال بررسي تحريم هاي مضاعف عليه ايران است.
به گفته وي" ايران در حال حاضر از نقطه اي عبور كرده است كه بيانگر بي اعتنايي آشكار به جامعه بين المللي است ".
وي همچنين پيش از شركت در اين نشست اعلام كرد كه آمريكا از زمان انقلاب سال 1978 تحريم هايي وسيعي را عليه ايران اعمال داشته است.
وزير امور خارجه آمريكا از سفر هفته آينده خود به عربستان و مصر براي بررسي كاهش نفوذ ايران در منطقه خبر داد.
همچنين رايس در اين نشست از كمك 75 ميليون دلاري آمريكا براي پخش برنامه هاي تلويزيوني و راديويي عليه ايران خبر داد.
وي گفت: دولت از كنگره درخواست كرده است تا راديو و تلويزيون ماهواره اي شبانه روزي براي پخش در ايران اختصاص دهد.
وي همچنين اعلام كرد كه آمريكا بطور فعال با سياست هاي به زعم وي خصمانه ايران مقابله خواهد كرد.
رايس مدعي شد كه درهمين حين آمريكا از درخواست مردم ايران براي دستيابي به دموكراسي و آزادي حمايت خواهد كرد.
وي همچنين ايران را به حمايت از تروريسم، حمايت از نا آرامي ها درعراق ، و نفوذ بين گروههاي فلسطيني متهم كرد و در رابطه با سفر خود به خاورميانه گفت: هدف ما اين است كه با ديگر كشورهاي منطقه يك نوع ديالوگ مشترك در زمينه نحوه برخورد با رفتار ايران داشته باشند.
در اين جلسه سناتورهاي جمهوري خواه نارضايتي خود را از وضعيت در عراق و همچنين سياست آمريكا در قبال ايران اعلام كردند.
"چاك هاگل" در اين باره گفت:"خانم وزير من نمي بينم كه اوضاع بهتر شود و فكر مي كنم كه همه چيز در خصوص ايران و عراق رو به وخامت مي رود".
شون مك كورمك سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز درگفتگو با سي ان ان ، ايران را به توسعه سلاح هاي هسته اي متهم كرد و گفت اين نگراني سبب شده است تا آمريكا به تاسيس شبكه تلويزيوني و راديو براي پخش برنامه ها عليه ايران دست بزند.
وي همچنين ضمن متهم كردن ايران به حمايت از گروههاي حزب الله و گروههاي فلسطيني مخالف سازش مدعي شد كه تهران در صدد محروم كردن مردم از ارتباط با ديگر نقاط جهان است.
مك كورمك گفت: مردم ايران خواهان ارتباط با ديگر كشورهاي هستند اما اين تهران است كه با برنامه هاي هسته اي خود آنها را به انزوا كشانده و سركوب مي كند.
وي همچنين بدون اشاره اساسي به مسئله تسليحات هسته اي رژيم صهيونيستي از ايران خواست تا تضمين هاي عيني بدهد كه برنامه هاي هسته ايش در مسيري صلح آميز قرار دارد.
اين سخنگو همچنين بار ديگر ايران و سوريه را به بهره برداري از كاريكاتورهاي اهانت آميز به پيامبر اسلام متهم كرد و گفت كه اين دو كشور از اين مساله براي اهداف خود بهره مي برند.
وي از رهبران سياسي و كشورهاي جهان خواست تا از مردم خود بخواهند به خشونت ها پايان دهند.خشونت هايي كه به زعم وي قسمتي از آن به آزادي بيان مربوط مي شود.
نظر شما